Eerste jonge zoogdier van 2008...

Vanmiddag kreeg het Natuurhulpcentrum het eerste jonge zoogdiertje van 2008 over de vloer. Het jonge haasje is amper 4 dagen oud.

De vinders hadden het haasje kunnen redden uit de bek van hun hond. Gelukkig had de hond niet gebeten en bleek het haasje al bij al in goede conditie.

Jonge hazen zijn erg stressgevoelige diertjes en ze verblijven op het Natuurhulpcentrum dan ook op een aparte afdeling. Het grootbrengen van jonge dieren is echt specialistenwerk, begin er dan ook nooit zelf aan! Afhankelijk van hun leeftijd en gewicht dienen de dieren aangepast voedsel te krijgen.

Hazen zijn, samen met de eekhoorns, traditioneel de eerste jonge zoogdieren die worden opgevangen. Ook dit jaar zullen we onze uiterste best doen om de vele jonge dieren succesvol groot te brengen om ze vervolgens te kunnen vrijlaten in de natuur.
 

Eerste jonge zoogdier van 2008...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..