Eerste reeën van 2010...

Vandaag werden de eerste reeën van 2010 gevangen. Eén dier zat vast in een tuin in Hasselt, het andere in een tuin in Maasmechelen.

We meldden al op onze website dat 2009 met 6.696 opgevangen dieren een absoluut topjaar was voor het Natuurhulpcentrum.

Ook het aantal reeën dat opgevangen werd verbrak alle records: maar liefst 205 reeën gingen onze medewerkers in alle uithoeken van onze provincie en ver daarbuiten ophalen. Veel reeën werden slachtoffer van het verkeer, maar ook een groot aantal dieren moesten uit tuinen worden weggevangen. Tijdens hun zoektocht naar voedsel belanden ze soms in tuinen, en wanneer 's morgens de mensen wakker worden, auto's beginnen te rijden en honden beginnen te blaffen raken de dieren in paniek, en vinden ze de uitgang van de tuin niet meer terug. Met onze grote reenetten worden de dieren dan gevangen.

Ons eerste ree van dit jaar werd vanmorgen al gevangen. In Hasselt was een ree vastgeraakt in een tuin. Ook dit dier kon snel gevangen worden en omdat het dier kerngezond was, moest het niet mee naar het Natuurhulpcentrum, maar kon het in de omgeving snel terug vrijgelaten worden! Hetzelfde verhaal voor het tweede ree. Dit zat vast in een tuin in Maasmechelen en kon na de vangst terug vrijgelaten worden.

Eind goed, al goed voor deze dieren, en we hopen natuurlijk dat de talloze reeën die dit jaar ongetwijfeld nog gaan volgen een even goede afloop kennnen!

Kijk hieronder naar een filmpje van de vangst en vrijlating van het ree uit Hasselt!

Eerste reeën van 2010...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..