Egel gespiest op riek...

Vanavond kregen we een telefoontje uit Genk. Daar hoorde iemand die aan het tuinieren was een akelig geschreeuw.

Het geschreeuw leek van een dier te komen dat enorme pijnen doorstond. Toen de man op zoek ging vanwaar dat kermende geluid kwam vond hij in eerste instantie niets. Maar toen het geluid enkele uren later nog steeds weerklonk begon hij opnieuw te zoeken en zag hij in een naburige tuin een verschrikkelijk tafereel. Hij zag een egel die in de grond zat gespiest met een riek, midden op een grasveldje. Het dier leefde nog en schreeuwde het uit van de pijn.

Toen de man wat bekomen was nam hij zo snel mogelijk contact op met het Natuurhulpcentrum. Er vertrokken onmiddellijk twee medewerkers en ook de politie werd gevraagd een ploeg ter plaatse te sturen. Toen onze medewerkers toekwamen was de politie al aanwezig. Er werd besloten de egel niet ter plaatse uit de riek te halen maar mee te nemen naar Opglabbeek.

In het Natuurhulpcentrum werd de egel verdoofd en konden er röntgenfoto's genomen worden. De egel werd van de riek gehaald en verblijft ter observatie op onze spoedafdeling. De egel is zwaar gewond en het is onzeker of het dier de ochtend haalt. Het is ondertussen duidelijk dat de egel moedwillig aan de grond werd gespiest en aan zijn lot werd overgelaten. De politie stelde een proces verbaal op want egels zijn beschermde dieren. Waarom de vrouw in kwestie zoiets heeft gedaan is niet duidelijk.

Album 'Egel gespiest op riek'

Egel gespiest op riek...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..