Egels krijgen de vrijheid...

6 april 2011

Egels krijgen de vrijheid...

Vandaag mochten enkele tientallen egels na een lange winter terug proeven van de vrijheid.

Na enkele deprimerende berichten over geschoten aalscholvers en klemmenzettende stropers zijn we blij dat we toch ook nog goed nieuws kunnen melden op onze website.

Vandaag hadden de leden van ons jeugdgroepje "Jong & Wild" de eer om enkele tientallen egels vrij te laten. Al deze egels werden in de loop van de winter binnengebracht. Ze hadden in de zomer en herfst te weinig vetreserves kunnen opbouwen om de volledige winter door te komen, en moesten dus hun winterslaap onderbreken om tevergeefs op zoek te gaan naar voedsel. Hierdoor raakten ze erg verzwakt, maar gelukkig werden veel egels gevonden en naar het Natuurhulpcentrum gebracht.

Op onze egelzolder konden ze wat aansterken en terug op krachten komen. Iedereen die vaak op de baan is heeft door de verkeersslachtoffers waarschijnlijk al gemerkt dat de egels momenteel al ontwaakt zijn uit hun winterslaap, dus kunnen wij onze egels ook terug vrijlaten. Vandaag was de ideale dag hiervoor, en samen met onze "Jong & Wild"-leden werden de egels op verschillende locaties vrijgelaten.  

Album 'Vrijlating egels 06042011'

Vandaag mochten de leden van ons jeugdgroepje "Jong & Wild" een deel van de egels vrijlaten die de winter hadden doorgebracht in het Natuurhulpcentrum

Egels krijgen de vrijheid...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!