Egels krijgen de vrijheid...

Vandaag mochten enkele tientallen egels na een lange winter terug proeven van de vrijheid.

Na enkele deprimerende berichten over geschoten aalscholvers en klemmenzettende stropers zijn we blij dat we toch ook nog goed nieuws kunnen melden op onze website.

Vandaag hadden de leden van ons jeugdgroepje "Jong & Wild" de eer om enkele tientallen egels vrij te laten. Al deze egels werden in de loop van de winter binnengebracht. Ze hadden in de zomer en herfst te weinig vetreserves kunnen opbouwen om de volledige winter door te komen, en moesten dus hun winterslaap onderbreken om tevergeefs op zoek te gaan naar voedsel. Hierdoor raakten ze erg verzwakt, maar gelukkig werden veel egels gevonden en naar het Natuurhulpcentrum gebracht.

Op onze egelzolder konden ze wat aansterken en terug op krachten komen. Iedereen die vaak op de baan is heeft door de verkeersslachtoffers waarschijnlijk al gemerkt dat de egels momenteel al ontwaakt zijn uit hun winterslaap, dus kunnen wij onze egels ook terug vrijlaten. Vandaag was de ideale dag hiervoor, en samen met onze "Jong & Wild"-leden werden de egels op verschillende locaties vrijgelaten.  

Album 'Vrijlating egels 06042011'

Vandaag mochten de leden van ons jeugdgroepje "Jong & Wild" een deel van de egels vrijlaten die de winter hadden doorgebracht in het Natuurhulpcentrum

Egels krijgen de vrijheid...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..