Eidereend langs de weg...

Vandaag kregen we een erg unieke gast over de vloer. In As zou langs de weg een gekwetste eend liggen. Door de vele vijvergebieden en kanalen komen in Limburg diverse eendensoorten algemeen voor, maar toen we een kijkje gingen nemen merkten we snel op dat dit geen “gewone” eend was, maar een eidereend. Eidereenden zijn echte zee-eenden die maar zelden voorkomen in het binnenland. Worden ze daar toch gezien, dan zijn het meestal jonge dieren die verdwaald zijn. Ook onze eidereend was nog een juveniel. Het straffe is dat één van onze vrijwilligers deze week in Bichterweerd, een natuurgebied aan de Maas in Kessenich, ook een jonge eidereend opmerkte.
De kans is dus reëel dat het om hetzelfde dier gaat!

Omdat de eider verzwakt en vrij mager was, werd direct voedsel, vitaminen en mineralen opgespoten. Hij zal wel nog een tijd in het Natuurhulpcentrum moeten blijven, vooraleer hij terug vrijgelaten mag worden.
 

Eidereend langs de weg...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..