Eigenaar kerkuil gezocht...

29 januari 2010

Eigenaar kerkuil gezocht...

Gisteren werd er een kerkuil opgehaald in Lommel. De vogel fladderde al enkele dagen rond in een tuin en de eigenaar slaagde erin het ogenschijnlijk tamme dier onder een doos te vangen.

Toen onze medewerker de kerkuil ging ophalen en onder de doos uit haalde, zag hij duidelijk dat de uil een paarse ring droeg. Het ging hier dus om een ontsnapte tamme kerkuil. Vandaar dat de vogel zich al enkele dagen ophield rond een huis en zich vrij gemakkelijk liet benaderen en vangen.

Er zijn heel wat particulieren die tegenwoordig een uil of andere roofvogel houden als huisdier. Vaak worden dergelijke vogels gekocht zonder goede voorkennis. Deze impulsaankopen belanden vaak in een kleine papegaaienkooi ergens in een living. Zelfs kinderen willen tegenwoordig uilen als huisdier, iets dat eigenlijk onmogelijk is. Want wanneer kinderen met hun huisdier willen spelen, wil de uil slapen en andersom.

Momenteel verblijft de tamme kerkuil op het Natuurhulpcentrum maar we zoeken dus de eigenaar van deze uil met ring nummer BOF133T04109010. De eigenaar mag zich melden, met de nodige papieren, op ons secretariaat.

Eigenaar kerkuil gezocht...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!