Elke dag een das?

Voor de tweede dag op rij moesten onze medewerkers uitrijden voor een das. Deze keer betrof het een aangereden das te Borgloon.

De ontdekking gebeurde door één van de koeriers van het Marternetwerk. Die was opgeroepen voor een dode das langs de N76 in Borgloon. Toen hij ter plaatse aankwam, bleek de das echter nog te leven. Twee NHC-medewerkers gingen ter plaatse om de zwaar gekwetste das op te halen.

Het dier verblijft momenteel nog ter observatie op onze spoedafdeling. De komende uren zullen cruciaal zijn voor de revalidatie van de das. Zodra het dier gestabiliseerd is, kan een behandeling worden opgestart voor zijn gebroken poot. We hopen dat het zwaar gewonde dier de nacht overleeft.

Jaarlijks worden er duizenden dieren slachtoffer van ons moordende verkeer. Vlaanderen heeft een van de dichtste wegennetten van de wereld en het is niet verwonderlijk dat dat zware gevolgen heeft voor onze inheemse fauna. Om de meest kritische punten in kaart te kunnen brengen blijft het belangrijk om verkeersslachtoffers te melden via de website www.dierenonderdewielen.be

Foto: Jos Reekmans

Elke dag een das?

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..