Erg verzwakte Europese oehoe binnengebracht...

Vandaag werd er een enorm verzwakte Europese oehoe in ons centrum binnengebracht.

De prachtige vogel is nog maar een schim van wat hij zou moeten zijn en is zó verzwakt dat hij amper recht kan zitten.
Nader onderzoek bracht de reden van de verzwakking aan het licht.

De oehoe blijkt te lijden aan een 'necrotisch letsel' in zijn keel. Necrotisch letsel is een erg vreemde aandoening die er voor zorgt dat het weefsel langzaam afsterft.
Met name in de keel woekert het steeds verder en tast zo de hele keel en krop aan. Na verloop van tijd is de keel zo aangetast dat de vogel niet meer kan eten of drinken.

Hierdoor verzwakt het dier erg vlug en in het beste geval wordt hij gevonden en naar een opvangcentrum als het onze gebracht. De behandeling is redelijk eenvoudig en vrij succesvol als we er vlug bij zijn. Dagelijks wordt de keel ontsmet en langzaam aan komt het necrotisch weefsel los.

We behaalden reeds goede resultaten met eerdere slachtoffers van de aandoening en konden bijgevolg al enkele roofvogels lossen die volledig hersteld waren.

Deze oehoe is er echter zo slecht aan toe dat we voorzichtig zijn in ons optimisme. Hij krijgt nu warm serum toegediend en wordt behandeld tegen de zware verzwakking.
Hopelijk slagen we erin om de oehoe er bovenop te helpen zodat we hem weer gauw kunnen vrijlaten.

Maar hiervoor strijden we dag en nacht!
Samen met u, door uw bijdrage in de vorm van een lidmaatschap, kunnen we er iedere dag weer met vereende krachten tegenaan. Door uw steun kan deze prachtige oehoe binnenkort misschien opnieuw de vleugels uitslaan.
Bedankt!

Erg verzwakte Europese oehoe binnengebracht...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..