Everzwijn aangereden in Zutendaal...

Eergisteren moesten onze medewerkers uitrukken voor een verkeersongeval met een everzwijn. Aanvankeleijk dachten we dat we er een ontsnapt hangbuikzwijn zouden aantreffen, want everzwijnen komen hier helemaal niet in het wild voor.

Tot hun grote verrassing troffen onze medewerkers er daadwerkelijk een aangereden everzwijn aan. De automobilist was spoorloos, maar was wél zo attent geweest om ons te verwittigen en een deken over het gekwetste dier te leggen.

Momenteel verblijft het dier in een van onze verblijven. We hopen dat we hem er weer snel bovenop kunnen krijgen om vervolgens een geschikte thuis voor hem te zoeken, want ook dit diertje komt vrijwel zeker uit gevangenschap.

Mogelijke eigenaars kunnen contact opnemen met ons centrum via 089/85.49.06. (tussen 09.00u 's morgens en 18.00u 's avonds)

Everzwijn aangereden in Zutendaal...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..