Everzwijnen jong & oud...

Al twee dagen na mekaar kreeg het Natuurhulpcentrum te maken met everzwijnen. Gisteren werd er een jong everzwijntje binnengebracht en vanmorgen werd een volwassen exemplaar uit het kanaal gered.

Gisteren werd er vanuit Nederland een jong everzwijntje door de Dierenbescherming bij ons binnengebracht. Ze vonden het diertje op de speelplaats van een school, midden in het centrum van Sittard. Hoe het diertje daar terecht is gekomen blijft een raadsel. Wilde everwijnen komen natuurlijk niet voor in een stadscentrum en een tam exemplaar houden midden in een stad is ook al vreemd. Het 3 maanden oude zwijntje verblijft momenteel in ons omheind bos en stoeit er naar hartelust. Omdat de afkomst van het diertje onbekend is, zullen we het herplaatsen bij een wildpark.

Vanmorgen rinkelde de nacht gsm al om 6u30. Het was de brandweer van Genk die alweer moest uitrukken voor een everzwijn in het kanaal. Opnieuw ging het om een dier dat in het Albertkanaal was gesukkeld ter hoogte van het Munsterbos. Toen onze medewerker ter plaatse aankwam had de brandweer het dier al in hun rubberboot geladen en waren ze op weg naar de oever. Gelukkig was het dier er met de schrik vanaf gekomen en kon het even later terug vrijgelaten worden.

De brandweer van Genk heeft ondertussen ook al ervaring met het vangen van wilde dieren uit het kanaal want op korte tijd hielpen ze 3 everzwijnen en een ree uit het kanaal halen. De dieren sukkelden allemaal op dezelfde plaats in het Albertkanaal en de grote vraag is nu hoe men dit in de toekomst kan voorkomen...

Album 'Everzwijnen jong & oud'

Everzwijnen jong & oud...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..