Expeditie Ecuador

Frederik, de bioloog van het Natuurhulpcentrum, verblijft momenteel in het regenwoud van Ecuador. Hij neemt daar deel aan een expeditie om de fauna en flora van een onbekend stuk oerwoud te onderzoeken.

De rode draad door de expeditie is de route die al heel wat schattenjagers hebben afgelegd op zoek naar een eeuwenoude Mayaschat. Onderweg wordt de omgeving uitgekamd op zoek naar zeldzame dieren en planten. Hiervoor maakt het team gebruik van verrekijkers, telelenzen en zogenaamde trailcams, camera's die automatisch beginnen filmen wanneer een dier voorbijkomt. Op deze manier willen ze een beter beeld krijgen van het complexe ecosysteem in dit desolate deel van de wereld.

Wie graag zijn avonturen volgt kan dat via onderstaande blog. Daarop kan je zijn avonturen lezen: hoe hij tal van dieren die hier in het Natuurhulpcentrum verbleven in gevangenschap nu ook in levende lijven en in hun natuurlijk biotoop kon waarnemen,hoe hij een onvergetelijke ontmoeting had met enkele reuzenotters, hoe de ara's hem rond de oren vlogen en hoe hij overnachtte in een boomtop.

http://expeditieecuador.wordpress.com

Expeditie Ecuador

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..