Financiële steun voor onze kiekendief...

Vandaag heeft het Natuurhulpcentrum een mooie som geld cadeau gekregen van de Preud'Hommeschool Peer, bestemd voor de revalidatie van een bruine kiekendief die momenteel bij ons verblijft.

Dankzij de inzet van klas 6 A, B en C kregen ze een recordbedrag van €634,25 bij elkaar. Dit is het hoogste bedrag dat tot nu toe ingezameld werd via een dergelijke schoolactie.

De jonge natuurvrienden hielden een heuse speelgoedactie om het bedrag bij elkaar te krijgen. Iedere leerling bracht een stuk speelgoed mee naar school, die ze dan op een grootse speelgoedbeurs verkochten.

Ze deden dit om de revalidatie van de bruine kiekendief te financiëren.
Deze prachtige roofvogel werd gevonden in een weiland in de buurt van Peer met enkele gebroken slagpennen. Deze slagpennen zijn absoluut noodzakelijk om goed te kunnen vliegen.

De Preud'Hommeschool zal het peterschap van de roofvogel op zich nemen en de kosten van de overwintering dragen.
Ze mochten het dier ook een naam geven: de vogel werd 'Lady Kie' gedoopt.

Het is nu wachten tot het voorjaar wanneer de slagpennen volledig teruggegroeid zijn, om de bruine kiekendief weer vrij te laten in de natuur.
De betrokken klassen zullen ook door het Natuurhulpcentrum uitgenodigd worden om 'Lady Kie' uit te wuiven.

Vandaag mocht Sil Janssen officieel de cheque in ontvangst nemen.
Ook de GoedNieuwsKrant van 'Het Belang van Limburg' was van de partij om verslag uit te brengen over dit mooie gebaar.

We zijn de leerlingen van de Preud'Hommeschool uit Peer dan ook enorm dankbaar en zijn blij te zien dat de jeugd het hart nog steeds op de goede plaats heeft zitten wat milieuzorg betreft. Want zij zijn immers de toekomst, de natuurbeschermers van morgen, en dit kan enkel en alleen maar aangemoedigd worden.

Nogmaals bedankt!

Financiële steun voor onze kiekendief...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..