Fonzie op reis...

Vandaag mocht Fonzie, een Dwergmeerkat, op reis. Het diertje werd vandaag op het vliegtuig gezet richting Valencia.

Dwergmeerkat Fonzie werd in beslag genomen en heeft al heel wat meegemaakt. Het aapje kampte met tandproblemen. Een ontstoken tand zorgde ervoor dat Fonzie niet meer at. Gelukkig kon onze dierenarts de pijnlijke kies trekken en werd Fonzies gebit helemaal verzorgd. Hij kan nu terug naar hartelust harde stukken groente, fruit en apenbrokken eten.

Dwergmeerkatten zijn heel sociale dieren, die in het wild in grote groepen van soms 100 dieren samenleven. Daarom zal Fonzie in de Spaanse dierentuin geïntroduceerd worden in een bestaande groep.

Eind goed, al goed dus voor Fonzie. Niet alleen voor Fonzie trouwens. Ook een groene meerkat en een neusbeer verlieten vandaag het Natuurhulpcentrum. Zij vertrokken naar Stichting Aap, een gespecialiseerd Nederlands opvangcentrum voor exotische zoogdieren. Ook zij worden geplaatst in een groep en kunnen voor de rest van hun leven genieten van het contact met hun soortgenoten!
 

Fonzie op reis...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..