Gans met pijl door de rug...

Gisteren werd onze hulp gevraagd door de Nederlands-Limburgse Dierenbescherming. Zij waren zelf opgeroepen voor een gans met een pijl door zijn lichaam, maar de vogel zat op het water waardoor ze er niet bij konden.

We stuurden twee medewerkers met een kajak ter plaatse om de gans te vangen. Het gekwetste dier zat tussen een groep tamme ganzen op een slotgracht rond een kasteel. Daar waren middeleeuwse feesten aan de gang en één van de boogschutters had 'toevallig' een gans geraakt bij het opspannen van zijn boog.

Dankzij hulp van de medewerkers van de Nederlandse Dierenbescherming slaagden we er snel in om de gans te vangen. De pijl werd afgebroken om de vogel te kunnen transporteren. Eenmaal in Opglabbeek werd de gans onderzocht en het bleek een echte geluksvogel te zijn. De pijl zat vast op de rug, net onder de huid. Er waren dus geen vitale organen geraakt en de wondes dienden enkel gehecht te worden.

Momenteel verblijft de gans al op een van onze revalidatievijvers en hij stelt het goed. We verwachten dat het dier over enkele dagen terug de slotgracht op mag. Het middeleeuwse feest is dan gedaan en hopelijk kijken de boogschutters in het vervolg wat beter uit bij het opspannen van hun bogen...

Foto: Dierenbescherming Nederland

Gans met pijl door de rug...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..