Gedumpte goudvissen

7 GOUDVISSEN ZOEKEN EEN NIEUWE THUIS

Gisteren werden we gecontacteerd door de gemeente Oudsbergen voor een vreemde situatie. In een ondiepe poel in het Joekelbos te Oudsbergen, gevormd door de vele regen van de afgelopen weken, waren een aantal goudvissen gedumpt. Goudvissen horen natuurlijk niet thuis in de natuur, vandaar dat we beslisten om in te grijpen en de dieren op te vangen. Bovendien zou de poel binnenkort droog komen te liggen, waardoor de dieren ten dode waren opgeschreven.

Met een mobiele pomp werd het meest water uit de poel gepompt, zodat de 7 gedumpte goudvissen gemakkelijker gevangen konden worden. Nu zijn we dringend op zoek naar een opvangplaats voor de dieren. Het zijn 4 oranje, 2 oranje met zwart, en 1 bruin/zwarte goudvis. Heb je interesse, stuur dan enkele foto's van je tuinvijver door naar adopties@natuurhulpcentrum.be zodat deze vissen snel een nieuwe thuis krijgen. 

Welke onverlaat de goudvissen zomaar in een natuurgebied gaat dumpen is niet bekend.

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..