Gedumpte knaagdieren...

Gisteren en vandaag moesten we naar Genk om een partij gedumpte knaagdieren te vangen...

Gisteren kregen we een telefoontje van een ongeruste wandelaar. Toen hij zijn hond ging uitlaten in een stukje bos aan het begin van de Hasseltweg in Genk, zag hij ineens een aantal witte muizen en cavia's in een gracht langs het wandelpad rondkruipen...

Ofwel waren het ontsnapte dieren van een vlakbij gelegen dierenwinkel, ofwel werden de dieren gedumpt door een of andere idioot. Twee medewerkers reden naar daar, en al onmiddellijk zagen we de beestjes overal tussen de struiken lopen. Het krioelde letterlijk van de knaagdieren. Tientallen muizen, degoes, gerbils, dwerghamsters en cavia's werden gevangen. In de klimop konden we ook heel duidelijk een wandelspoor opmerken die leidde naar een hoop schavelingen, afkomstig van de kooitjes waar de dieren inzaten. Duidelijk gedumpt dus.


De meeste dieren waren er erg slecht aan toe: afgebeten staarten en bijtwondes duiden op het met veel te veel dieren samenzitten op een te klein oppervlakte.

Vandaag zijn we nog een keer teruggegaan en konden we nog een twintigtal dieren vangen.

Alles in totaal moesten we 10 cavia's, 5 degoes, 1 goudhamster, 67 tamme muizen, 29 dwerghamsters en 2 gerbils meenemen.

In het Natuurhulpcentrum werden de dieren verdeeld over enkele grote bakken en kregen ze eten en vers water. Wanneer de knaagdieren er terug bovenop zijn, worden ze herplaatst.

Gedumpte knaagdieren...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..