Geiten eindelijk gevangen...

Afgelopen week kregen we van de politiecommissaris van Heist op den Berg de vraag of we ook geiten opvingen. Hij kreeg te horen dat we dat in principe niet doen, maar dat we steeds bereid zijn om, indien mogelijk, hulp te bieden als er dieren in nood zijn.

Een aantal ontsnapte geiten doolde reeds van vorige zomer rond in de bossen van Heist op den Berg. De plaatselijke dierenbescherming was er al in geslaagd om enkele dieren te vangen, maar twee geiten bleken een moeilijk doelwit. De dieren slaagden er steeds in om de vangpogingen te laten mislukken.

Gelukkig werden de geiten de winter door geholpen door enkele ongeruste buurtbewoners die de dieren op een vaste plek dagelijks voerden. Nu we de situatie wat beter konden inschatten, besloten we de politie een helpende hand te bieden. Enkele medewerkers gingen gisteren op pad om de geiten te strikken. Gewapend met grote schepnetten en enkele tientallen meters vangnet lukte het uiteindelijk om de twee geiten te vangen.

De dieren stellen het goed en wachten voorlopig om een mogelijke eigenaar. Moest die niet komen opdagen zullen we op zoek gaan naar een nieuwe thuis. Wie interesse heeft in twee geiten én beschikt over een stevige omheining mag zich alvast melden op ons secretariaat: tel. 089/85.49.06

Geiten eindelijk gevangen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..