Geschoten blauwe reiger...

Vandaag kregen we weeral een geschoten dier binnen. Dit keer ging het om een blauwe reiger...

De geschoten buizerd die we vorige week binnenkregen is nog maar net geopereerd, of het volgende slachtoffer werd alweer opgehaald.

Dit keer ging het om een blauwe reiger. Een mevrouw uit Kessenich zag onder een struik in haar tuin een reiger ineengedoken zitten en vroeg of we geen hulp konden bieden. We gingen het dier ophalen en zagen direct de linkerpoot aan het lichaam bengelen. Duidelijk een pootbreuk.

Toen we de vogel in het Natuurhulpcentrum onder het röntgentoestel legden, zagen we al snel de oorzaak van de breuk: een kogel was duidelijk te zien op de röntgenfoto.

Op enkele dagen tijd werd dus al het tweede slachtoffer van illegale praktijken opgevangen. En dit zijn dan nog enkel de dieren die het overleven én heel toevallig gevonden worden. We willen niet weten hoeveel andere dieren het geluk niet hebben terecht te komen in een opvangcentrum...

Vandaag nog gaat onze dierenarts de vogel bekijken en nagaan of een operatie mogelijk is. We gaan er alles aan doen om het dier er terug bovenop te krijgen, al lijkt het soms alsof we dweilen met de kraan open...

Geschoten blauwe reiger...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..