Gewonde wespendief terug vrij...

De aangereden wespendief die vorige week werd binnengebracht uit Maasmechelen kon dit weekend terug worden vrijgelaten.

Deze zeldzame roofvogel werd binnengebracht met een zware hersenschudding en enkele lichte schaafwonden. De vogel verbleef op onze spoedafdeling waar hij in een donkere kooi verbleef.

Na enkele dagen dwangvoederen, at de wespendief zelf. Wespendieven zijn voedselspecialisten en voor dergelijke vogels hebben we steeds wespenraten en darrenbroed in onze diepvriezers voorradig. Ook verse muizen zorgden voor de nodige energie om te genezen.

De roofvogel knapte zienderogen op en kon zijn vliegkunsten bewijzen in onze grote revalidatievliegkooi. Hij vloog perfect en diezelfde dag nog kon deze prachtige roofvogel worden vrijgelaten. De kroon op ons werk!

Lang kan hij in Limburg niet meer van zijn vrijheid genieten, want de trek naar het Zuiden staat voor de deur. Tegen eind september zullen vrijwel alle wespendieven Europa hebben verlaten om te gaan overwinteren in Afrika.
 

Gewonde wespendief terug vrij...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..