Gifleggers teisteren Tongerse bossen...

30 mei 2006

Gifleggers teisteren Tongerse bossen...

Het is weer even stil geweest rond de vergiftigingen van beschermde dieren. Maar dat deze praktijken gewoon doorgaan, bewijst de vondst van een 50-tal gifeieren in het Tongerse.

Een plaatselijke Natuurpuntafdeling vond reeds eind mei 24 eieren met een blauwe vloeistof in het Molsterbos. De eieren lagen om de 50 meter verspreid langs een bospad.

De dag erna werd het bos opnieuw uitgekamd en vond de natuurwachter er opnieuw 17 gifeieren. Daarnaast werden te 's Herenelderen in een holle weg ook nog 12 eieren gevonden.

De daders moeten volgens ons gezocht worden in het jagersmilieu. Wie anders heeft er baat bij om alle roofdieren in een bepaald gebied te verdelgen?

De natuurlijke predatoren (vos, bunzing, steenmarter, hermelijn, wezel) zijn immers rechtstreekse concurrenten van de jagers.

Maar dergelijke gifeieren zijn uiteraard ook gevaarlijk voor andere beschermde dieren zoals egels, eekhoorns,... Om nog maar te zwijgen over het rechtstreekse gevaar voor huisdieren en spelende kinderen!

Het jagersmilieu heft een veel te hoge tol op de open ruimte... Of vindt u het normaal dat wandelaars en fietsers worden beschoten, er zeldzame roofvogels worden afgeknald en er voor de zoveelste keer dodelijk gif is aangetroffen in onze natuur?

Gifleggers teisteren Tongerse bossen...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!