Giftige adder reist mee met leeggoed

Vandaag moesten onze medewerkers een giftige slang vangen die was meegereisd met een lading leeggoed uit Israël.

Het was het bedrijf Dilissen Logistics, uit Pelt die ons contacteerde omdat er in een lading uit Israël, een slang rondkroop. Ze stuurden ons een vage foto en op basis van het vlekkenpatroon vermoedden we dat het ging om een gevaarlijke slang. 

Twee medewerkers gingen ter plaatse. Gelukkig was de slang nog niet ontsnapt en slaagden ze erin het dier op een veilige manier te vangen. Ons vermoeden bleek juist want het  gaat om een Palestijnse adder (Daboia palaestinae), een giftige slang uit het Midden-Oosten. De soort staat bekend om zijn agressief gedrag en in het land van herkomst zijn de meeste slangenbeten aan deze soort te wijten. 

De slang werd meegenomen naar het Natuurhulpcentrum en krijgt tijdelijk onderdak in onze beveiligde terrariumruimte.  Omdat het dier al 5 weken onderweg is, kreeg het water en voedsel aangereikt. Toch zal de adder maar korte tijd in ons centrum verblijven. Omdat het om een giftige soort gaat, namen we contact op met Alphabiotoxine, een onderzoekscentrum waar de dieren op een veilige en professionele manier worden gehouden.

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..