Giftige Aspisadder reist mee naar België...

Afgelopen weekend verbleef er een gifslang in de terrariumafdeling van het Natuurhulpcentrum.

Het reptiel, een aspisadder, werd overgebracht vanuit het opvangcentrum voor wilde dieren te Beernem. Daar was zaterdag een melding binnengekomen dat mensen een slang hadden gevonden in hun reisbagage. De toeristen waren net terug van een deugddoende vakantie in Frankrijk toen ze de 30cm lange slang ontdekten in hun koffer.

Aspisadders komen o.a. voor in onze buurlanden Frankrijk, Duitsland en in de landen rond de Middellandse Zee. Hun voedsel bestaat uit hagedissen, kleine zoogdieren en vogels.

Aspisadders zijn giftig. Het gif wordt gebruikt om de prooi te doden en deze in één keer door te slikken. Het gif is hemotoxisch: het breekt weefsels af en vernietigt bloedcellen.

In streken waar aspisadders voorkomen zijn de apothekers voorzien van de nodige geneesmiddelen.

De adder verbleef maar korte tijd in het Natuurhulpcentrum. Het reptiel is momenteel al onderweg richting Frankrijk en zal daar na een blitsbezoek aan België terug worden vrijgelaten...
 

Giftige Aspisadder reist mee naar België...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..