Giftige slangen gedumpt in bos te Namen...

3 oktober 2019

Giftige slangen gedumpt in bos te Namen...

Vanmiddag trof de brandweer van Namen tijdens een blusoefening een terrarium aan in een bos. De glazen bak was stuk en er waren twee gele slangen uit gekropen: eentje van 50cm en een van 30cm lang. Toen de pompiers enkele foto's doorstuurden naar een slangenspecialist, kregen ze onthutsend nieuws: OPGEPAST Texaanse ratelslang! stond in hun bericht te lezen.

Een dierenarts-brandweerman werd ter plaatse geroepen en die slaagde erin de giftige slangen veilig in een transportbox te krijgen. Daarna begon hij te zoeken naar een opvangadres voor de slangen en zijn zoektocht leidde hem tot in Oudsbergen. De twee slangen verblijven voorlopig in het Natuurhulpcentrum in een beveiligde afdeling. Er zal zo snel mogelijk een definitieve oplossing gezocht worden voor de ratelslangen in een dierentuin of gespecialiseerde opvang.

Gelukkig was het koud vandaag, waardoor een reptiel minder actief is. Anders waren de slangen mogelijk al verder de natuur in getrokken. Zeker de slang van 50cm kan dodelijk giftig zijn voor mensen of dieren van ongeveer 35kg. Welke onverlaat de twee giftige slangen dumpte in het bos blijft voorlopig nog een raadsel.


Wil je dit artikel delen?

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!