Giftige slangen gedumpt in bos te Namen...

Vanmiddag trof de brandweer van Namen tijdens een blusoefening een terrarium aan in een bos. De glazen bak was stuk en er waren twee gele slangen uit gekropen: eentje van 50cm en een van 30cm lang. Toen de pompiers enkele foto's doorstuurden naar een slangenspecialist, kregen ze onthutsend nieuws: OPGEPAST Texaanse ratelslang! stond in hun bericht te lezen.

Een dierenarts-brandweerman werd ter plaatse geroepen en die slaagde erin de giftige slangen veilig in een transportbox te krijgen. Daarna begon hij te zoeken naar een opvangadres voor de slangen en zijn zoektocht leidde hem tot in Oudsbergen. De twee slangen verblijven voorlopig in het Natuurhulpcentrum in een beveiligde afdeling. Er zal zo snel mogelijk een definitieve oplossing gezocht worden voor de ratelslangen in een dierentuin of gespecialiseerde opvang.

Gelukkig was het koud vandaag, waardoor een reptiel minder actief is. Anders waren de slangen mogelijk al verder de natuur in getrokken. Zeker de slang van 50cm kan dodelijk giftig zijn voor mensen of dieren van ongeveer 35kg. Welke onverlaat de twee giftige slangen dumpte in het bos blijft voorlopig nog een raadsel.

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..