Gladrandklepschildpad uit Angola

Sinds dit weekend vangt het Natuurhulpcentrum een gladrandklepschildpad op. Het dier werd door de douane van Zaventem in beslag genomen.

Een reiziger uit Angola die op doorreis was naar Spanje werd door de douane van Zaventem onderschept. De man had een gladrandklepschildpad bij, een soort die beschermd wordt door de CITES wetgeving. De douaneagenten slaagden erin de reiziger te overtuigen zijn dier af te staan. Momenteel vangt het Natuurhulpcentrum de schildpad op totdat er een nieuwe thuis voor wordt gevonden, liefst in een dierentuin.

Iedereen die nog op vakantie vertrekt naar het buitenland willen we eraan herinneren dat dieren geen koopwaar zijn. Koop op vakantie nooit dieren, het zijn vaak impulsaankopen waar de dieren de dupe van zijn. Dieren worden vaak op lokale markten aangeboden maar de meeste zijn uit het wild gevangen en bovendien beschermd bij wet.

Wie toch betrapt wordt op het binnensmokkelen van beschermde dieren kan zware geldboetes oplopen.

Gladrandklepschildpad uit Angola

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..