Goed nieuws voor Birman!

6 juni 2013

Goed nieuws voor Birman!

Gisteren was het dan zover, Birman de voormalige circuspoema uit Frankrijk, verhuisde naar zijn nieuwe, definitieve thuis, De Zonnegloed in Oostvleteren...

Na een periode van meer dan 2 jaar in het Natuurhulpcentrum was gisteren de dag aangebroken van de grote verhuis van onze poema Birman.

Het dier kwam in januari 2011 aan uit Frankrijk, waar de Franse dierenbescherming de 10 jaar oude poema in beslag had genomen bij een circus samen met nog een hoop andere dieren. Het dier kampte met zwaar overgewicht en had geen staart meer.

Na lang zoeken vonden we uiteindelijk een geschikte nieuwe thuis voor het dier, namelijk het dierenpark De Zonnegloed te Oostvleteren. Dit dierenpark / kinderboerderij is een Sanctuary en vangt namelijk dieren op die hoofdzakelijk komen uit opvangcentra, zoals het Natuurhulpcentrum, maar ook andere VOC's en organisaties als stichting AAP.  Hier krijgen al deze dieren een tweede kans.

Birman is in de periode dat hij hier heeft gezeten voldoende fit geworden en op een gewicht gekomen dat normaal is voor het dier. Uiteraard had het dier bij ons veel meer bewegingsruimte dan in een circus. Daar hebben ze meestal maar een enkele vierkante meter.

In De Zonnegloed heeft Birman de beschikking over een ruime buitenkooi met klimmogelijkheden en een mooi binnenhok. We wensen hem en zijn nieuwe verzorgers het allerbeste toe. En wie wil kan Birman en de andere dieren daar misschien eens gaan bezoeken!

Album 'verhuis Birman 05062013'

Goed nieuws voor Birman!


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!