Goed nieuws voor onze 2 tijgers...

De tijgers Tango en Ginger die reeds 3,5 jaar in het Natuurhulpcentrum verblijven zijn eindelijk eigendom van het Natuurhulpcentrum!

Bijzonder goed nieuws aangezien we tot op heden geen nieuwe thuis konden zoeken omdat de dieren nog niet aan ons werden toegewezen. Nu heeft de eigenaar zelf de beslissing genomen.

Tango en Ginger werden door de Federale Gerechtelijke Politie dienst Leefmilieu en de Lokale Politie NO-Limburg in november 2009 om veiligheidsredenen weggehaald bij een circusfamilie die al enkele jaren kampeerde bij een lokale landbouwer.

Vorige week kwam de beslissende doorbraak dan eindelijk dankzij de onderhandelingen van de Schepen van Milieu van de Stad Bree, Rik Hertogs, en de goodwill van de eigenaar van de dieren. De Schepen overtuigde de eigenaar de dieren af te staan zodat ze nog een mooi verder leven konden leiden. De eigenaar zag blijkbaar na enige tijd toch in dat dit de beste oplossing zou zijn en dat circussen met wilde dieren geen toekomst meer hebben.

Voor ons rest nu de hopelijk niet al te lange zoektocht meer naar een nieuwe thuis voor de 2 tijgers, een goede dierentuin met groot verblijf zou perfect zijn.

Goed nieuws voor onze 2 tijgers...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..