Goliath, Simba en Ringo komen veilig aan in Zuid-Afrika...

Maandag namen we afscheid van onze drie leeuwenwelpjes Goliath, Simba en Ringo. Het drietal werd door de federale gerechtelijke politie dienst Leeflmilieu en de overheidsdienst Dierenwelzijn en Cites in beslag genomen bij een circus.

De welpjes verbleven tijdelijk in ons opvangcentrum want al snel vonden we een goede nieuwe thuis voor de grote poezen. Het Drakenstein Lion Park in Zuid-Afrika wilde de drie welpen wel huisvesten.

De leeuwen zijn over de weg (en via de boot) naar Londen getransporteerd. Daar mochten ze een nachtje slapen in het 'Animal Reception Center' van de luchthaven. Vervolgens gingen ze het vliegtuig op richting Afrika. De vlucht werd volledig gesponsord door British Airways! Na 11u vliegen kwamen ze toe in het land van bestemming en na nog enkele uren transport mochten ze een eerste glimp opvangen van hun nieuwe thuis!

Het omheind terrein van 1 ha dat voor hen werd gereserveerd werd door de leeuwtjes grondig geinspecteerd. Al snel vonden ze de drinkplaats want de temperatuur loopt er overdag op tot 38°C. In dit paradijs kunnen Goliath, Simba en Ringo zorgeloos opgroeien en de rest van hun dagen slijten onder de warme Afrikaanse zon...
 

Goliath, Simba en Ringo komen veilig aan in Zuid-Afrika...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..