Grijze roodstaartpapegaai en sneeuwuil gevangen...

Vandaag moesten we twee ontsnapte vogels gaan vangen: een grijze roodstaartpapegaai en een sneeuwuil.

Hoewel we in deze periode relatief weinig wilde dieren binnenkrijgen, moeten we toch dagelijks op weg om "huis"dieren te vangen. Dinsdag vingen we een ontsnapt Hongaars rackaschaap naast de oprit van de autosnelweg (zie vorig artikel), gisterenmorgen moesten we dan weer 2 ontsnapte damherten gaan vangen in Genk, en vanmorgen kregen we een telefoontje over een grijze roodstaartpapegaai die al een hele tijd stil in een boom zat in As. Een medewerker ging een kijkje nemen en kon de papegaai makkelijk vangen.

Iets later kregen we een oproep over een witte uil in Koersel. We dachten eerst aan een kerkuil, maar toen we ter plekke aankwamen zagen we een sneeuwuil in een hoekje zitten! Ook dit dier kon snel gevangen worden.

Beide dieren houden we twee weken in het Natuurhulpcentrum. Als de eigenaars zich na twee weken nog altijd niet zijn komen aanmelden, gaan we zelf op zoek naar een goede dierentuin waar de dieren geplaatst kunnen worden.

Grijze roodstaartpapegaai en sneeuwuil gevangen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..