Grootgebrachte egels vrijgelaten...

Vanmiddag was het een belangrijke dag voor een aantal jonge egels en hun verzorgers. De dieren werden afgelopen weken klaargestoomd voor een leven in de vrije natuur.

Afgelopen weken werd er achter de schermen van het Natuurhulpcentrum keihard gewerkt aan het grootbrengen van heel wat jonge dieren. Ook tientallen jonge egels werden zorgvuldig grootgebracht door ons personeel en de zorgouders.Deze mensen hebben met engelengeduld de piepkleine babyegels laten uitgroeien tot gezonde halfwas stekelbolletjes.

De eerste tijd verbleven de babyegels in onze warme couveuses waar ze aangepaste melk kregen. Na verloop van tijd verhuisden ze naar de intensive care waar ze hebben geleerd zelf melk te drinken van een schoteltje. Vervolgens wordt er langzaam overgeschakeld naar vast voedsel. Hierdoor groeien ze zienderogen en wanneer ze méér dan 200gr. wegen mogen ze naar de grote egelzolder.

Daar mogen ze vooral slapen en eten totdat ze ongeveer een halve kilo wegen. Dan zijn de stekelbolletjes eindelijk klaar voor de vrije natuur. Gisteren werden alle jonge egels gewogen en vanmiddag moesten enkele 'egelverzorgers' afscheid nemen van hun favoriete zoogdieren.In enkele geschikte Limburgse natuurreservaten werden een 10-tal egels vrijgelaten. Hun soortgenoten die hier nog op de egelzolder verblijven zullen hen spoedig volgen...

Album 'Grootgebrachte egels vrij'

Grootgebrachte egels vrijgelaten...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..