Grootgebrachte haasjes vrijgelaten...

Gisteren werden er twee jonge haasjes, die grootgebracht werden in ons opvangcentrum, vrijgelaten...

Het jonge haasje dat begin februari uit Tessenderlo binnenkwam in het Natuurhulpcentrum kreeg al snel enkele soortgenoten bij. Die eerste jonge haasjes zijn ondertussen uitgegroeid tot prachtige halfwas hazen. Ze werden dan ook met veel geduld, aangepaste melk en goede zorgen door onze zorgouders grootgebracht.

Langzaamaan werden de voederbeurten met melk afgebouwd en kregen de jonge haasjes ook groenvoer voorgeschoteld. Toen ze na deze omschakelingsperiode helemaal zelfstandig leefden op kruiden, grassen en andere wilde planten was de tijd aangebroken om deze prachtige jonge dieren terug vrij te laten.

De eerste twee haasjes van 2010 kregen in een geschikt natuurgebied, boordevol lekkere verse kruiden, de vrijheid. Twee dierenverzorgers namen afscheid en wensten het hazenduo het allerbeste toe.  De haasjes huppelden nog enkele minuten nieuwsgierig rond en kozen daarna het... hazenpad. De dieren zullen het nu alleen moeten redden, maar met de lente in aantocht, zal er alleszins voedsel in overvloed zijn...

Klik hier om lid te worden van de Facebookgroep van het Natuurhulpcentrum, en blijf op de hoogte van de binnengebrachte dieren en de activiteiten die we organiseren...

Album 'Haasjes 2010 vrij'

Grootgebrachte haasjes vrijgelaten...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..