Grote dag voor George...

Gisteren was het een belangrijke dag voor George, het baby-berberaapje dat begin januari in beslag werd genomen. George werd door particulieren gekocht en aan een ketting in een garagebox gehouden.

Gelukkig kwam deze babyberber uiteindelijk in het Natuurhulpcentrum terecht, en na een verblijf van enkele weken in onze quarantaine-ruimte, waar hij getest werd op allerlei ziektes, was het dan eindelijk zover! George werd geïntroduceerd in onze grote berbergroep.

Omdat de introductie van vreemde apen in een bestaande groep niet altijd zonder problemen gaat, mocht George eerst kennismaken met Liesje. Liesje is het hoogste vrouwtje in rang, en het favoriete vrouwtje van Junior, de grote baas van de berberfamilie.
Als Liesje en baby George goed met elkaar kunnen opschieten, zou de introductie van George in de groep hopelijk vlot gaan. Gelukkig was Liesje erg zorgzaam, en na een weekje waren ze al dikke vrienden.

Om de introductie nog vlotter te laten verlopen, kreeg de grote berberfamilie tientallen dozen met allerlei lekkers en speelgoed om de aandacht van het nieuwe aapje George wat af te leiden. Dit had resultaat! Alles ging zonder grote problemen toen George in de kooi geplaatst werd. Natuurlijk moest Junior even laten zien dat hij de baas was, zodat George direct zijn plaats in de groep kende. Vervelend voor George, maar perfect normaal gedrag.

Ondertussen telt deze groep 6 berberapen, die allemaal apart werden binnengebracht, en nu een leuke familie vormen.
 

Grote dag voor George...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..