Grote gele kwikstaarten vrijlaten

Via onze collega's van de Nederlandse Dierenbescherming kwam er een nestje speciale vogels bij ons terecht. Het bleken grote gele kwikstaarten te zijn.

Iedereen kent wel de witte kwikstaart die vaak op een grasveldje voedsel zoekt en ondertussen met zijn staartje 'kwikt'. De grote gele kwikstaart is een stuk zeldzamer en vind je vooral langs beken, rivieren en kanalen. Deze kwikstaarten zijn prachtig grijs-geel gekleurd.

Net als zovele jonge vogels belandde de kwikstaarten eerst in onze couveuse waar ze een week lang vertroeteld werden. Daarna verhuisden ze al snel naar een groter verblijf waar ze meer ruimte kregen om zich te ontwikkelen. Van zodra ze niet meer met de hand gevoederd moesten worden, konden ze overgaan naar een volgende fase: een uitwenkooi.  Daar werkten de jonge vogels aan hun conditie en vliegkunsten.

Uiteindelijk waren de grote gele kwikstaarten helemaal volgroeid en klaar voor hun vrijlating. In een geschikte beekvallei kregen de 'jonkies' de vrijheid.

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..