Grote hoeveelheid reptielen opgevangen....

Dinsdag assisteerden enkele medewerkers van het Natuurhulpcentrum bij een grote inbeslagname van reptielen. De dieren verblijven momenteel in het centrum.

Dinsdag kregen we de vraag van de lokale politie Beringen-Ham-Tessenderlo en de Federale Gerechtelijke Politie cel Leefmilieu om te assisteren bij een inbeslagname van een grote hoeveelheid reptielen in Beringen. 

Buren klaagden al een tijd over geuroverlast en loslopende ratten. Na onderzoek bleek dat er zich meer dan 30 dieren in het rijtjeshuis bevonden. De eigenaar beschikte niet over de nodige milieuvergunningen, waarna beslist werd om over te gaan tot een inbeslagname van de reptielen.

Het gaat om een tiental baardagamen, een Australische hagedissoort, en meer dan twintig slangen zoals boa's, pythons en koningsslangen, waarbij enkele exemplaren meer dan 2m groot waren! Sommige terraria stonden op een kier om wat te verluchten, en blijkbaar had dit al voor enkele ontsnappingen gezorgd. Bovendien liep er ook een vijfjarig meisje rond, en dit zou weleens voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen!

Naast de reptielen werden ook nog 166 ratten en 87 muizen in beslag genomen. Deze dieren werden waarschijnlijk gebruikt om op te voederen aan de reptielen.

Het heeft enkele uurtjes tijd gekost, maar uiteindelijk hebben alle dieren een plekje gevonden in een voor hen geschikt terrarium. Voorlopig valt nog af te wachten wat er verder met de dieren gaat gebeuren.

Grote hoeveelheid reptielen opgevangen....

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..