Grote uitbreidingsplannen

Eind mei verschenen de bestelwagens van de firma’s Jacky Knoops (grondwerken), Mathieu Gijbels (bouwwerken) en Jos Eerdekens (industrievloeren) weer op onze terreinen. En dat wil zeggen dat we weer aan het bouwen zijn.  We beginnen immers met fase 1 van onze grote uitbreiding. Tegen begin september moet de uitsparing in ons huidige gebouw opgevuld worden met een grotere keuken en een grote  diepvries- en frigokamer. Op de verdieping komt een hele rij nieuwe dierenverblijven. Deze verblijven zullen huisvesting bieden aan papegaaien, kleine apen, wasberen, kleine katachtigen, enz. 

Kostprijs voor deze eerste uitbreiding zal ongeveer 150.000 euro bedragen en het grootste deel hiervan kunnen we betalen dankzij een erfenis die we onlangs mochten ontvangen en de sponsoring van drie Oudsbergse bedrijven (Mathieu Gijbels, Jos Eerdekens en Jacky Knoops). Het resultaat zal te bewonderen zijn op onze opendeurdagen de eerste drie zondagen van september.

Burgemeester Lode Ceyssens en Schepen Marco Goossens komen een kijkje nemen op de werf... 
Voorzitter Sil Janssen en Ondervoorzitter Rudi Strubbe verwelkomen hen.

Tegelijkertijd werken we, achter de schermen, aan fase 2 van onze grote uitbreiding. Want vanaf  januari 2020 nemen we immers een deel van de terreinen van de naastgelegen gemeentelijke technische dienst in gebruik. Hierop komt een supergrote, ronde vliegkooi en meerdere grote verblijven voor eekhoorns, dassen, roofvogels en andere inheemse dieren. Deze uitbreiding is broodnodig want 80% van onze patiënten zijn nog altijd inheemse dieren en die hebben grote uitwenkooien nodig voor een succesvolle revalidatie.

Zicht op de toekomstige terreinen van het Natuurhulpcentrum. 

Fase 3 zal gestart worden in het najaar van 2021. Dan zullen de oude gebouwen van de gemeentelijke technische dienst gesloopt worden en zullen we beginnen met de constructie van twee nieuwe gebouwen: één bezoekersgebouw en één gebouw voor de gespecialiseerde opvang van exotische dieren.

In elk geval staan we voor een geweldige uitbreiding van ons centrum. Als alles klaar is, zal onze capaciteit en oppervlakte enorm toegenomen zijn. Meer dieren zullen we op die manier nog beter kunnen opvangen, en dat is het opzet!  

 Overzicht van de gefaseerde aanpak van onze uitbreiding.

 

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..