Grote zilverreiger opgevangen...

Gisteren vond een van onze vrijwilligers tijdens een wandeling in Alken een verzwakte grote zilverreiger.

Blauwe reigers hebben we de afgelopen weken bijna dagelijks binnengekregen. Gisteren echter vond Matthieu, een van onze vrijwilligers,  tijdens een natuurwandeling in Alken een verzwakte grote zilverreiger! Deze prachtige reigers hebben een volledig wit verenkleed en een gele snavel die in de broedtijd zwart wordt. Net als de blauwe reigers, leven ze vooral van vissen, amfibieën en kleine zoogdieren.

De reiger was ernstig verzwakt en kon amper op zijn poten staan. Na hem enkele malen onderhuids vocht te hebben toegediend, verbeterde de situatie zienderogen, en ondertussen eet de reiger al terug zelfstandig. Goed nieuws dus, maar de vogel zal toch nog enkele weken moeten aansterken in het Natuurhulpcentrum. Voorlopig nog in onze Intensive Care, later in de grotere buitenkooien.

We hebben er dus goede hoop in dat we deze prachtige vogel binnen enkele weken terug kunnen vrijlaten!

Grote zilverreiger opgevangen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..