Haasje eerste jong zoogdier van 2010...

Gisteren kwam het eerste jonge zoogdiertje van 2010 binnen op het Natuurhulpcentrum. Het jonge haasje uit Tessenderlo verblijft momenteel op onze spoedafdeling.

Haasjes zijn traditioneel de eerste jonge zoogdieren die onze intensive care bevolken. Ze worden niet in een hol, onder de grond, geboren zoals konijnen, maar in een kuiltje op de grond. Jonge haasjes zijn al direct behaard en hebben ook hun oogjes al vrij snel open, zodat ze onmiddellijk kunnen vluchten voor gevaar. Hun perfecte camouflage zorgt er tevens voor dat ze niet opvallen tussen de vegetatie.

Wie een jong zoogdiertje vindt, blijft er in eerste instantie best vanaf. Jonge zoogdieren blijven vaak stil liggen en berusten op hun schutkleuren. Wanneer zo'n diertje door mensen wordt aangeraakt, zal de mensengeur ervoor zorgen dat de moeder het jong verstoot. Je grijpt dan ook enkel in wanneer het zoogdiertje gewond is, helemaal nat en onderkoeld of opvallend moet hoesten. Bij twijfel neem je best contact met ons op tel: 089/85.49.06

Vorig jaar kwam het eerste jonge haasje al op 7 januari binnen, het haasje van dit jaar is dus niet uitzonderlijk vroeg geboren. Wie wel erg vroeg zijn geboren waren enkele jonge eendjes die begin deze week werden binnengebracht. We verwachten dat het haasje en de eendjes al snel bezoek zullen krijgen van nog meer jonge dieren. We houden u op de hoogte...

Haasje eerste jong zoogdier van 2010...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..