Help, een slang in de tuin...

Gisteren kreeg het Natuurhulpcentrum melding van een slang die in een tuin te Dilsen-Stokkem werd ontdekt.

De eigenaars waren erin geslaagd het reptiel te vangen onder een doos. Omdat ze het dier niet kenden belden ze het Natuurhulpcentrum om raad.

Een van onze medewerkers ging ter plaatse en zag dat het om een zeldzame gladde slang ging. De slang van 35cm was ontwaakt uit haar winterslaap door het warmere lenteweer van de afgelopen dagen en was op haar ontdekkingstocht verzeild geraakt in de tuin. Gladde slangen zijn niet giftig en leven vooral van insecten en kleine zoogdieren die ze vangen op de droge heideterreinen die onze provincie rijk is.

Het Natuurhulpcentrum krijgt geregeld oproepen voor slangen. Vaak gaat het om inheemse dieren als de gladde slang of hazelworm (pootloze hagedis) maar soms komen we ook in contact met ontsnapte exotische slangen. Wie een slang ontdekt in zijn tuin is best uiterst voorzichtig en probeert het dier eventueel onder een emmer of doos te vangen. Daarna neemt u best contact op met ons opvangcentrum.

De gladde slang uit Dilsen-Stokkem werd in een naburig heidereservaat vrijgelaten. Voor dit dier kan de zoektocht naar een geschikte partner beginnen...

Album 'gladde slang Dilsen-Stokkem'

Help, een slang in de tuin...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..