Help de steenuil...

De Steenuil is uitgeroepen tot vogel van het jaar 2008 door de lezers van het tijdschrift 'Mens & Vogel'. Dit tijdschrift, uitgegeven door Vogelbescherming Vlaanderen, polste bij haar lezers naar hun favoriete vogel. De Steenuil won met glans en vooral de Limburgse stemmen gingen naar dit sympathieke uiltje.

Het Natuurhulpcentrum is blij met de Steenuil als winnaar van de verkiezing maar wil verder gaan dan dat! Daarom loopt er momenteel een speciale nestkastenactie.

Nestkasten voor Steenuilen zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in onze winkel aan soldenprijzen.

Steenuilen houden van een afwisselend open landschap met weilanden, knotbomen, hoogstamboomgaarden,... De uiltjes broeden vaak in de holtes van oude knotbomen. Omdat dergelijke boomholtes schaars zijn geworden, kan je de Steenuil helpen door een nestkast te plaatsen.

Iedereen die interesse heeft in de actie kan vrijblijvend terecht in onze Groene Winkel of op tel. 089/85.49.06
 

Help de steenuil...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..