Help vogels de winter door...

Terwijl iedereen 's avonds lekker warm onder een fleece dekentje kruipt hebben de vogels het buiten heel wat minder luxueus. Met de komende winterprik in het verschiet kunnen ook onze tuinvogels wat extra hulp gebruiken.

We kunnen onze tuinvogels bijvoederen in de winter. Heel bekend zijn de mezenbollen en pindanetjes, maar wie wat extra wil doen plaatst best een voedertafel of hangt een voedersilo op. Op die manier kan je allerlei zaadsoorten aanbieden en blijft het voer droog en beschimmelt het niet. Vergeet vooral ook de minder behendige vogelsoorten niet. Roodborstjes, heggemussen, winterkoninkjes, merels,... kunnen niet aan een mezenbol hangen en eten het liefst van de grond. Strooi daarom ook wat voer onder de voedertafel.

Een nieuwe aanwinst in het gamma van onze groene winkel is de voedersilo. Gemakkelijk te vullen, gemaakt van waterafstotende materialen én dankzij het handige ophangsysteem ook veilig voor katten. Bovendien zorgen de vogels zelf voor een verspreiding van de zaden op de grond. Door het wroeten in het voederbakje valt voortdurend zaad op de grond waardoor het ook onder de voedersilo erg druk kan worden.

Op het Natuurhulpcentrum hangt zo'n voedersilo en we maakten een kort filmpje met de belangrijkste bezoekers ervan... Huismussen, koolmezen, pimpelmezen, kuifmezen, zwarte mezen, merels, boomklevers, groenlingen, heggemussen, roodborstjes,... bezoeken momenteel onze voederplek.

Een uitgebreid gamma aan wintervoeding, mezenbollen, voedertafels, voedersilo's,... zijn te koop in onze groene winkel, dagelijks geopend (ook in het weekend) van 9u - 22u... Wie bij ons koopt steunt bovendien ook onze werking waardoor de natuur dubbele winst heeft...

Foto grote bonte specht: Dries Damiaens


Help vogels de winter door...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..