Het is warm...

Ook voor onze dieren is het puffen met de drukkende warmte van afgelopen dagen.

De dierenverzorgers zijn dagelijks druk in de weer om voor de dieren de nodige verkoeling te zorgen. Zo wordt er natuurlijk voldoende drinkwater voorzien en wordt de kooi van sommige dieren geregeld nat gespoten.

Om wat extra verkoeling te hebben, maakten we voor onze java-apen fruitijsjes. Deze ijses, gemaakt van stukjes vers fruit, aangevuld met noten en overgoten met fruitsap worden enkele uren in de diepvries gezet. Voor de apen is het even wennen aan zo'n ijskoud snoepje, maar eens ze in de gaten hebben dat er onder het ijs een lekkere verrassing wachtte, waren ze niet meer te houden.

Ook voor de dieren in de natuur is het erg warm. We kregen al heel wat jonge vogels binnen die, door de hitte, te vroeg het nest verlaten. Vooral jonge gierzwaluwen hebben het moeilijk in hun nesten onder de dakpannen.

Wie de dieren in zijn tuin een handje wil helpen zet best een schaaltje water in de schaduw. Binnen de korste keren zie je je tuinvogels in het water badderen...

Het is warm...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..