Hoe stelt Brutus het...

Brutus, de leeuw die dinsdagavond in het Natuurhulpcentrum werd binnengebracht, heeft zich ondertussen al helemaal aangepast aan zijn nieuwe leven.

Brutus is ondertussen een nationale bekendheid geworden, en veel mensen vragen ons hoe het met hem gaat, vandaar deze kleine update.

Woensdagmorgen was Brutus nog wat wankel door de verdoving, maar namiddag ging hij zijn nieuwe grote kooi al grondig verkennen. Ook kreeg hij toen een lekkere kip als welkomstmaal. We waren wat bang of Brutus wel goed zou kunnen eten met zijn scheve kaak, als gevolg van een oude slecht genezen breuk, maar dit ging toch vrij goed. Met grote stukken vlees heeft Brutus echter meer moeite.

Daarom beslisten onze dierenartsen om Brutus binnenkort in slaap te doen, en een röntgenfoto te nemen. Zo kunnen we bekijken of we nog iets aan de breuk kunnen doen, of dat we het zo laten. Ook gaan we van de gelegenheid gebruik maken om Brutus in detail te onderzoeken, bloed te trekken en zijn inentingen te geven, zodat we zijn verzorging hier beter op kunnen afstemmen.

Dit gaan we natuurlijk nog niet direct doen. Brutus is al twee maal op korte tijd in slaap gedaan en we willen dat Brutus zich eerst goed op zijn gemak voelt in het Natuurhulpcentrum. Bovendien willen we Brutus zelf ook nog wat beter leren kennen.

Brutus zelf trekt zich er weinig van aan, en profiteert al volop van zijn nieuwe leven. Hij rust vaak in zijn nachthok, maar loopt en speelt ook erg graag in zijn ruime buitenkooi. Waarschijnlijk de eerste maal sinds jaren...

Ondanks de problemen die het met zich mee brengt, zijn we erg blij dat we Brutus een rooskleurige toekomst kunnen bieden, ver weg van zijn verleden als circusleeuw...

Album 'Leeuw Brutus'

Deze leeuw Brutus werd in beslag genomen in een Frans circus en overgebracht naar het Natuurhulpcentrum.

Hoe stelt Brutus het...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..