Huiszwaluwen gered uit oververhitte expositieruimte.

Vanmiddag slaagden onze medewerkers erin om 2 huiszwaluwen te bevrijden uit een oververhit mijngebouw. De vogels waren een expositieruimte van het Thor mijngebouw in Genk binnengevlogen.

De Thor mijnsite in Genk herbergt een mooie kolonie huiszwaluwen. De vogeltjes gebruiken de oude gebouwen om te nestelen.  Gisteren vlogen er door een openstaand raam 2 huiszwaluwen een tentoonstellingsruimte binnen. Ondanks de pogingen van het personeel om alle ramen open te zetten, geraakte het zwaluwduo toch niet uit het gebouw. Het volledige glazen dak lokte de vogels steeds weer naar boven.

Omdat de zwaluwen al twee dagen vastzaten in een gloeiend heet gebouw, werd er snel actie ondernomen. Drie medewerkers gingen ter plaatse met telescopische stokken en mistnetten. Het was een hele uitdaging om de kleine en wendbare vogeltjes te strikken in de gigantische expositieruimte. Maar zoals bij het voetbal is het de aanhouder die wint en beide vogels konden uiteindelijk succesvol gevangen én vrijgelaten worden.

Huiszwaluwen gered uit oververhitte expositieruimte.

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..