Hypocriete jachtlobby!

De jagers ontkennen dat zij iets te maken hebben met de vergiftiging van roofvogels.

 

De jagers ontkennen dat zij iets te maken hebben met de vergiftiging van roofvogels (aldus de St.-Hubertusclub). Meer nog, ze steken een beschuldigende vinger uit naar de duivenmelkers én zeggen dat wij de zaak in scène gezet hebben. Het zou telkens om dezelfde vogels gaan die dan hier en dan daar neergelegd worden. Zij (de jagers) doen zoiets niet… Wij walgen van zoveel hypocrisie. De jagertop die in de media komen en bij de minister de deur platlopen, zijn helaas ‘opgesmukte jagerstypes’. De meeste jagers die je in bos en veld tegenkomt, zijn een stuk minder geciviliseerd en van een heel ander allooi.  Het zijn net die types die kwistig rondstrooien met gif. Het feit dat deze types ook nog verdedigd worden door hun top is wraakroepend.

De jagerij zegt dat het toch wel vreemd is dat net wij die vogels vinden… Ze vergeten wel dat het de wandelaars zijn die ons verwittigen als ze dode vogels vinden. Wij zouden de vogels telkens opnieuw gebruiken… Ze vergeten wel dat de boswachters de vogels telkens meenemen voor onderzoek. Hoe zouden wij aan zoveel vogels geraken én er ook nog in slagen om die vogels vol te stoppen met vergif?


Ze vinden het vreemd dat er zoveel vogels bij elkaar liggen… Maar dat is heel simpel het gevolg van de aanwezigheid van veel aas én van een zeer sterk gif. De vogels die van dit vergif eten geraken onmiddellijk in de problemen en sterven ter plaatse.

 

We kunnen niet anders dan heel de jagerij verantwoordelijk stellen, zeker als ze dit soort mistoestanden blijven ontkennen. Ze zouden beter mee zoeken achter de daders en hun eigen rangen wat oppoetsen in plaats van hun blazoen.

 

Album 'Vergiftigde buizerds 17012011'

Hypocriete jachtlobby!

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..