Iedereen welkom op vrijlating uilen!

Op vrijdag 2 oktober is iedereen welkom om getuige te zijn van de vrijlating van een aantal in het Natuurhulpcentrum grootgebrachte uilen.

De maanden september en oktober zijn voor ons erg leuke maanden, want in deze periode laten we heel wat uilen en roofvogels vrij. De meesten zijn vogels die als nestjong werden binnengebracht, en met veel geduld, stukjes muis, en hele muizen werden grootgebracht tot de gezonde uilenpubers die het nu zijn!

Ook al leren we de uilen jagen in het Natuurhulpcentrum, toch is jagen in de vrije natuur nog wel een graad moeilijker dan jagen in een kooi. In september en oktober maaien boeren hun granen, en vallen er veel graanresten op de grond. Hier komen dan weer heel wat muizen op af, en vormen zo ideale "oefenprooien" op open terrein. Tegen de winter kunnen ze dan perfect jagen. De ideale periode om ze vrij te laten dus!

We willen aan iedereen laten zien hoe prachtig uilen zijn, maar we willen dit niet tonen door ze aan een ketting vast te maken op een blokje hout tijdens de zoveelste valkeniersshow. Wij willen uilen tonen hoe ze écht moeten zijn, in de vrije natuur.

Daarom nodigen we iedereen uit om te komen kijken naar de vrijlating van een heel aantal uilen, uiteraard met een woordje uitleg erbij. Iedereen is welkom op vrijdag 2 oktober om 19u30 aan de Weerstandskapel in Rotem, Dilsen-Stokkem (Brugstraat).

Alvast tot dan!

Iedereen welkom op vrijlating uilen!

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..