IJsduiker geopereerd...

Voormiddag werd de poot van de IJsduiker tijdens een meer dan twee uur durende operatie zo goed mogelijk hersteld.

Gewrichtsbanden en spieren werden terug aan elkaar genaaid en de wonde werd gesloten. Op zich is de operatie goed verlopen, maar het probleem is dat dit soort kwetsuren slechts heel langzaam hersteld.

De vogel wacht dan ook een vrij lange revalidatie. De dierenarts gebruikte speciaal hechtmateriaal dat slechts zeer langzaam oplost. Op die manier krijgen de spieren en gewrichtsbanden de tijd om stevig aan elkaar te groeien.

Tijdens het duiken en zwemmen komt er enorm veel kracht op dit pootgewricht en het is dan ook van belang dat het gewricht perfect werkt én de belasting aankan voor de vogel vrijgelaten kan worden. Hij heeft zijn poten nodig om te zwemmen, te duiken en achter de vis aan te gaan, maar ook om te kunnen opstijgen van het water.

De eerste dagen zijn nog uiterst kritiek maar eens hij deze goed door komt stijgen zijn kansen. Van zodra de vogel stabiel is zal hij hoogst waarschijnlijk overgebracht worden naar het Vogelopvangcentrum van Oostende omdat daar betere zwembaden voor dit soort vogels aanwezig zijn.
 

IJsduiker geopereerd...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..