IJsjes eten...

Het zal niemand ontgaan zijn: we beleven momenteel enkele prachtige, zonnige en warme lentedagen en net als wij, mensen, weten onze dieren ook wel een ijsje te waarderen.

Een aantal van onze exotische dieren werd vandaag, op het heetst van de dag, verwend met lekkere en gezonde ijsjes. De groenten-, fruit- of vleesijsjes zorgden niet alleen voor de nodige verkoeling, maar ook voor leuke verrijking. Verrijking zijn technieken waarmee men in dierentuinen verveling van de dieren tegengaat.

Verrijking motiveert het natuurlijke gedrag en zorgt er bijvoorbeeld voor dat de dieren enige moeite moeten doen om hun eten te bemachtigen. Zo kregen de beren bevroren stukken zalm in hun zwembad, de berber- en Java-apen kregen groenten- en fruitijsjes en onze leeuwinnen mochten hun klauwen en tanden zetten in enkele ijsblokken met vlees erin...

IJsjes eten...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..