Ikeapad feestelijk geopend...

Vanmiddag is ons Ikeapad feestelijk geopend. Daarvoor hadden we niet alleen sponsor Ikea uitgenodigd, maar ook mindervalide leerlingen van het St-Gerardusinstituut uit Diepenbeek.

Met steun van Ikea in Genk (logistiek magazijn) hebben we immers een prachtig Ikeapad kunnen aanleggen. Het bedrijf zocht een project om te sponsoren en ons voorstel om een rolstoelpad aan te leggen doorheen het Natuurhulpcentrum vonden ze een prachtig initiatief. De firma was gecharmeerd door het feit dat zowel mens als dier profiteerden van dit initiatief.

Het Natuurhulpcentrum krijgt bijna dagelijks groepen op bezoek. Het merendeel van ons centrum is toegankelijk voor mindervaliden, maar de achterste kooien, vijvers, vossenkooi, vliegkooi,... waren tot nu toe enkel te bereiken via een kiezelpad. Voor mensen in een rolstoel, voor kinderwagens of bejaarden was dit niet altijd even gemakkelijk. Die tijd is nu voorbij want er slingert een prachtig beklinkerd wandelpad doorheen ons terrein. Het Ikeapad garandeert nu de toegankelijkheid, ook voor rolstoelgebruikers, van ons hele centrum.

Om dit wandelpad feestelijk te openen werden 25 leerlingen en begeleiders van het Sint Gerardusinstituut uit Diepenbeek uitgenodigd. Deze school is gespecialiseerd in onderwijs en opvang van mindervalide kinderen. De leerlingen kregen een leuke rondleiding en we eindigden de dag met een feestelijke receptie. De ijsjes die werden uitgedeeld waren een welkome verfrissing tijdens deze zonnige dag.

We willen vooral onze sponsor Ikea van harte bedanken voor de steun en voor iedereen die dit een leuk initiatief vond: er is nog steeds een stuk van 100m dat voorlopig nog niet verhard is...

Ikeapad feestelijk geopend...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..