Illegale katten...

Gisteren werden in Luik 5 illegale huisdieren in beslag genomen door de Waalse dienst Dierenwelzijn: 1 caracal, 3 servals en 1 savannahkat verbleven bij mensen in huis.

De katten leefden al 4 jaar als huisdier bij een Luiks gezin. In hun tuin waren verschillende omheinde rennen gemaakt voor de dieren. Het is echter een wonder dat er nooit dieren ontsnapt zijn aangezien het net over de kooien op verschillende plaatsen stuk was.

Zowel de servals als de caracal komen van nature voor in Afrika. De savannahkat is een hybride tussen een gedomesticeerde kat en een serval. Het Luiks koppel kocht hun dieren in het buitenland (Duitsland en Frankrijk) waar het wel is toegestaan om dergelijke dieren te houden. In België staan deze soorten echter niet op de zoogdierenpositieflijst vandaar het optreden van de overheid.

De dieren zullen voorlopig in het Natuurhulpcentrum verblijven tot een definitieve toewijzing aan ons centrum. Daarna zal er een nieuwe thuis voor hen gezocht worden...

Illegale katten...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..