Illegale vogelvangst...

De afgelopen weken kregen we meermaals agenten van de Natuurinspectie over de vloer.

Deze dienst van het Agentschap Natuur en Bos, voert o.a. onderzoek naar de handel in illegale zangvogels. Nog steeds worden er immers wilde zangvogels gevangen met mistnetten, klapnetten en lokkooien. De vogels worden gelegaliseerd door ze een gemanipuleerde pootring om te doen. Op die manier proberen de vogelvangers hun vogels te verkopen als zijnde eigen kweek. Afgelopen weken kwamen een aantal ondezoeken in stroomversnelling en kwam het tot huiszoekingen en in beslag names.  Een kort overzicht van de illegaal gevangen vogels die bij ons werden binnengebracht:

Vink: 20

Putter: 45

Zomertortel: 1

Appelvink: 5

Europese kanarie: 6

Sijs: 29

Groenling: 4

Goudvink: 8

Barmsijs: 11

Heggemus: 1

Witstuitbarmsijs: 2

Kneu: 10

Keep: 1

Dankzij de zachte winter konden al heel wat van deze mooie vogels terug worden vrijgelaten. Een aantal verblijft echter nog in onze kooien om aan te sterken, te ruien of wordt op vraag van het gerecht nog bijgehouden.

Album 'vogelvangst dec 15'

Illegale vogelvangst...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..