Inbeslagname 32 speciale roofvogels...

13 december 2016

Inbeslagname 32 speciale roofvogels...

Sinds deze avond verblijven er 32 speciale roofvogels in het Natuurhulpcentrum. De vogels zijn afkomstig van een grote inbeslagname bij een roofvogelkweker uit Sint-Laureins.

De inbeslagname is een uitvoering van een vonnis dat in 2008 reeds werd uitgesproken. De beschuldigde ging toen echter in beroep en de vogels werden ter plaatse in beslag genomen. Nu, 8 jaar later, bevestigt uiteindelijk het hof van Cassatie het eerdere vonnis en werd er vandaag door politie, dienst CITES en het ANB (Agentschap Natuur en Bos) overgegaan tot inbeslagname van de vogels.

Het Natuurhulpcentrum werd gevraagd daarbij te assisteren en trof 32 speciale roofvogels aan. Het gaat om 2 havikarenden, 2 wahlbergarenden, 3 slangenarenden, 1 vechtarend, 3 gestreepte ransuilen, 3 velduilen, 2 bateleurs, 6 stellers zeearenden, 2 vale gieren, 6 aasgieren en 2 rode wouwen. Bovendien werden er ter plaatse nog tientallen dode vogels aangetroffen in de diepvries.

De veroordeelde roofvogelkweker zou zich op grote schaal schuldig hebben gemaakt aan het roven van eieren uit de Europese natuur, het gesjoemel met papieren en het illegaal houden en verkopen van beschermde roofvogels. De man in kwestie werd veroordeeld tot enkele jaren gevangenis, een boete van 150.000 euro en een verbeurdverklaring van een huis en 800.000 euro.

De vogels verblijven momenteel in de kooien van het Natuurhulpcentrum en samen met de overheid zal er gezocht worden naar geschikte parken en dierentuinen om de vogels definitief op te vangen.

Album 'Merlin Zoo'

Inbeslagname 32 speciale roofvogels...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!